Középméretű burkolt gép

CO2 lézervágó és gravírozó gépek rétegelt falemez, papír, plexi, egyes műanyag lemezek, szövet vágáshoz és gravírozáshoz ajánlott technológia, de gravírozható vele üveg és alkalmas különböző festett rétegek eltávolítására, ezáltal feliratozásra, jelölésre is. Univerzális berendezések. A gépeink lézerteljesítménye általában 40 – 180 W lézerteljesítmény értékek között van, de ez feladat függő érték. Különböző asztalméretű gépeink közül a legnagyobb méret 1600*1000 mm, a legkisebb gépünk megmunkálási területe 400*300 mm. Lamellás és méhsejtrácsos asztal segíti a feldolgozandó anyagok elhelyezését, de a hengeres testek palástjára történő gravírozáshoz különböző forgatókat ajánlunk, míg a szövet nagy volumenben történő darabolásához konvejoros asztal ajánlott. A gépek elemeinek színvonalára különös hangsúlyt fektetünk, így a lineáris rendszer, a meghajtás, a lézercsövek gyártói elismert cégek, az alkalmazott elemek ipari minőségűek.

Nagyméretű nyitott gép

CO2 középméretű burkolt gépekhez képest ezek a berendezések inkább lézervágó gépek mivel a lézercső a kereszthídon van elhelyezve, így a gravírozás kevésbé ajánlott. A nagyméret mindig egyedi döntést igényel több kérdésben is – egy vagy két lézerfej legyen rajta – az asztal szélessége 1300-1900 mm közötti általában – a lézerteljesítményt pedig a vágott anyag minősége nagyban meghatározza, hiszen szövetet sokkal kisebb erővel lehet vágni, mint plexit vagy fát-a lézerteljesítmény leggyakrabban 80Wés 180W között mozog- és a feladat határozza meg a lineáris egység fajtáját is, amely bordásszíjas, golyósorsós és fogasléces is lehet.

Speciális gépek

CO2 középméretű burkolt gépekhez képest ezek a gépek gyakran egy feladatra kialakított berendezések. A teljesség igénye nélkül: szövetvágásra nagyméretű nyitott gép kerül megépítésre konvejoros asztallal, lecsévélővel, farmer koptatásához úgynevezett galvo fejes CO2 lézergép fém lézercsővel lesz kialakítva, nehezen vágható anyagokhoz akár 300W feletti lézerteljesítménnyel is gyártunk gépet.