Lézervédelmi burkolat nélküli gépek

Szénacél, rozsdamentes, alumínium, horganyzott, réz lemezanyagok vágására alkalmasak a fiber lézervágók. Az egy asztalos nyitott fiber lézervágó gépek gyakran vékonyabb lemezek megmunkálására alkalmazottak, néha azonban a rendkívül nagy lemezhosszúság igényli a védőburkolat elhagyását. A kisebb nyitott gépek kis beruházási igénnyel valósítanak meg gyakran magas technológiai színvonalú gyártóüzemet. A kis asztalméret és a nyitott tér nem jelent technológiai színvonal csökkenést. A lineáris egységek, meghajtás, CAD-CAM rendszerek a lézeres csúcstechnológiához illő megfelelő ipari minőséget képviselik. A standard asztalméretek 900*1300, 1300*2500, 3000*1500 mm munkaterületet biztosítanak. Az egyedi nagy gépek esetén a megmunkálható hosszú lemezek szélessége 1500 mm vagy még attól is több, míg a lemezhossz akár 12 m is lehet. A lézerteljesítmény a kisebb asztalméreteknél általában 2 kW alatt marad. A lézergépek fontos társa a füstszűrő berendezés, amely túl az egészségvédelmen, az energia megtakarításban is jelentős szerepet játszik.

Lézervédelmi burkolattal ellátott egy asztalos lézer gépek

Szénacél, rozsdamentes, alumínium, horganyzott, réz lemezanyagok vágására alkalmasak a fiber lézervágók. Az egy asztalos gépek – nincs behúzható csereasztal-, általában 1500*3000 mm vagy kisebb megmunkálási terület esetén, legtöbbször 2kW alatti lézerteljesítménnyel ellátott lézergépeket egy külön csoportnak tekinthetjük. A védőburkolat biztonsági szempontból, füstelszívás hatékonysága miatt lehet fontos. Hátránya a lemez nehézkes behelyezése a munkatérbe. Kiváló megoldás oktatási célokra, egyedi gyártásra, vékony lemezek megmunkálására. A standard asztalméretek 900*1300, 1300*2500, 3000*1500 mm megmunkálási területet biztosítanak. A lineáris egységek, meghajtás, CAD-CAM rendszerek a lézeres csúcstechnológiához illő megfelelő ipari minőséget képviselik.

Lézervédelmi burkolattal ellátott cserélhető asztalos lézer gépek

Szénacél, rozsdamentes, alumínium, horganyzott, réz lemezanyagok vágására alkalmasak a fiber lézervágók. A kimondottan gyártásra -1-2-3 műszakos üzemeltetésre- épített fiber lézervágó gépek nagy része ebbe a kategóriába esik. Működtetése során a lézerfej egy zárt térben végzi feladatát, míg a megmunkálási terület mellett vagy mögött, a cserélhető asztalon elvégezhető a kész termékek leszedése és az új tábla lemez elhelyezése. A munkatérben a lézervágási feladat elvégzése után a két asztal helyet cserél. A sztenderd asztalméret 1500*3000 mm, a szokásos lézerteljesítmény 1 – 6 kW között található, de a technológia ezen határokat módosíthatja. A lézergépek fontos társa a füstszűrő berendezés, amely túl az egészségvédelmen, az energia megtakarításban is jelentős szerepet játszik. A lézergépek legfontosabb elemei a teljesség igénye nélkül a lézerfej (Raytools, Precitec..), lézerforrás (IPG, Raycus, JPT..), a meghajtás (Yaskawa, Nidec, Schneider..), gépváz, szoftver. A Caxtool Kft. segít az elvárt feladathoz és igénybevételhez megfelelő lézergép kiválasztásában, telepítésében, beüzemelésében és szervizelésében.

KIMLA fiber lézervágó

A KIMLA fiber lézergépei lineáris meghajtóval lehetővé teszik bármilyen alakú fémlemez gyors és hatékony kivágását. Lézerei rendkívül nagy sebességgel, akár 5 m/s és nagy gyorsulással rendelkeznek. Ez a teljesítmény a nagy felbontású mérőrendszerrel kombinálva rendkívüli hatékonyságot és vágási pontosságot eredményez.